Közösen együttműködve tudtunk segíteni

Sikeresen és hatékonyan lépett fel a „láthatatlan ellenséggel”, a koronavírussal szemben a Dél-Békés Mentőcsoport. A szervezet munkája még az országhatáron is átnyúlt, önkénteseivel hozzájárult ahhoz, hogy a veszélyhelyzet alatt Békés megye vált a vírus által legkevésbé érintett területe. Oravecz Nóra, a mentőcsoport elnöke ismertette az elmúlt időszak számadatait.

145 ezer liter 0,2 százalékos DISINFLEX felület-fertőtlenítőszeroldatot juttatott 18200 magánszemélyhez, 192 állami és egyházi intézményhez, 412 vállalkozóhoz a Dél-Békés Mentőcsoport. 14 településen, 326 alkalommal végezték el a közterületek és intézmények fertőtlenítését önállóan, és továbbá 15 további településen a helyi önkormányzatokkal, polgárőri egyesületekkel együttműködve.

A szomszédos Arad megye önkormányzati és egyházi intézményeinek közterületeinek fertőtlenítésére 25 ezer liter 0,2 százalékos DISINFLEX fertőtlenítőszeroldatot biztosítottak. A szintén szomszédos Bihar megyei önkormányzatok, egyházak, valamint intézményeik számára 10 ezer liter 0,2 százalékos DISINFLEX fertőtlenítőszeroldatot, továbbá a Temes megyei önkormányzatok, egyházak intézményei és közterületeinek fertőtlenítésére szintén 10 ezer liter 0,2 százalékos DISINFLEX fertőtlenítőszeroldatot biztosított a mentőcsoport. Teljes cikket a képre kattintva olvashatja el!

145 ezer liter fertőtlenítőszert osztott ki a DBMCS térítésmentesen

Segítség a Nagyváradi Municipiumi Klinikai Kórháznak

Curtici-i tömb fertőtlenítése

A mai napon a SVSU Curtici önkéntes tűzoltóin keresztül a Dél-Békés Mentő Csoporttól (Dél-Békés Mentőajánló) kapott fertőtlenítőszert használtuk a magyarországi szomszédos megyéből a Curtici-i tömb lépcsőfertőtlenítéshez, a központi területi járdák központi rétegének fertőtlenítéséhez utcai élelmiszerboltok, buszmegállók és az agrár-élelmiszer piacon kívül és belül.

Astăzi, prin intermediul pompierilor voluntari de la SVSU Curtici, am folosit dezinfectantul primit de la Grupa de…

Közzétette: Bogdan Ban – 2020. április 15., szerda

 

Fertőtlenítőszer adományozás

DEL-BEKES MENTOCSOPORT magyar partnereinken keresztül az ETT-en belül – Közös Jövő Építő (Európai Területi Együttműködési Csoport ′′ Európai Comnun-EGT építése) adományozott fertőtlenítőszert Városházájának felületek és védőanyagok számára a COVID-vel való fertőtlenítés elleni küzdelemre – 
Köszönjük nekik ezt a különleges gesztust, és hogy minden helyzetben ugyanolyan megbízható partnerek lehetnek!

DEL-BEKES MENTOCSOPORT prin intermediul partenerilor noștri maghiari din cadrul ETT – Európai Közös Jövő Építő (Gruparea…

Közzétette: Bogdan Ban – 2020. április 6., hétfő

Fertőtlenítőszer Arad megyei településeknek

Material dezinfectant din Ungaria, donat mai multor localități arădene