INTERREG – CROSSRISK – ROHU 36

 

Az Európai Közös Jövő Építő Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás részt vett az Interreg V-A Románia-Magyarország Határon Átívelő Együttműködési Programban. A csoportosulás 2017-ben pályázatot nyújtott be közösen a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal és a Dél-Békés Mentőcsoport Katasztrófavédelmi Alapítvánnyal.

A pályázat címe: Határon átnyúló innovatív és önkéntes együttműködés a klímaváltozás okozta és egyéb katasztrófák megelőzése, valamint a vészhelyzetek kezelése érdekében

A pályázat célkitűzése: A projekt keretein belül a határtérség települési önkéntes minőségének javítása, kapacitás fejlesztése az alábbi feladatok elvégzésével: szükséges felszerelés beszerzése, rendezvények szervezése a hatékonyabb emberi, élet-, állat-, vagyonmentés és természeti környezet védelme érdekében, kommunikációs anyagok készítése, projektmenedzsment. A vezető partner az Európai Közös Jövő Építő ETT Békés megye egyetlen határon átnyúló szervezeteként 5 Békés megyei és 3 Arad megyei településen kívánja a katasztrófavédelmi tevékenység javítását ellátni, míg a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, mint projektpartner a vállalkozásokat szólítja meg a határ mindkét oldalán, és tájékoztatja a katasztrófavédelmi ismeretektől.

A pályázat összköltségvetése: 604 500 Euro

ETT költségvetése: 262 100 Euro

A pályázat minimális pontszámmal ugyan, de lecsúszott a támogatható pályázatok listájáról, így nem került megvalósításra

INTERREG – COMSPORT – ROHU 315

 

Az Európai Közös Jövő Építő Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás két tagja Kürtös és Pusztaottlaka település közös pályázatot nyújtottak be az állampolgárok és a szervezetek határon átívelő együttműködésének témakörében. A pályázat célja olyan események megszervezése, amelyen keresztül a határ mindkét oldalán lévő állampolgárok és szervezetek megpróbálnak a kulturális és nyelvi akadályok ellenére közelebb kerülni egymáshoz, szorosabb kapcsolatokat kiépíteni egymással.

A pályázat címe: „ComSport – Together for the creation of an active social group”

A pályázat összköltségvetése: 80 000 Euro

A pályázat időtartama: 2018.11.01-2020.01.31

A pályázat pozitív elbírálásban részesült, így a pályázat időtartamának megfelelően megvalósításra került.

INTERREG – ConComTEN-T – ROHU 444

 

Az Európai Közös Jövő Építő Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás egyik tagja Kürtös Városa, közösen az Arad Megyei Önkormányzattal és a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal pályázatot nyújtott be a „A Magyar-Román határmenti térség közösségeinek TEN-T infrastruktúrához való összekapcsolása” címmel.

A pályázat címe: „A Magyar-Román határmenti térség közösségeinek TEN-T infrastruktúrához való összekapcsolása”

A pályázat költségvetése: 13 836 221 Euro

Kürtös Város költségvetése: 4 161 304 Euro

A pályázat időtartama: 2019.07.01-2022.06.30

A pályázat pozitív elbírálásban részesült, így a pályázat időtartamának megfelelően megvalósításra kerül.