Battonya

Városnap

A városnap immáron egy hagyomány őrző esemény a városban. Ezen esemény keretén belül ünnepi istentiszteleten, mazsorett bemutatón, élő koncertek, éjszakai mulattság, fogathajtó verseny, sportbemutatók, néptánccsoportok műsora, koncertsorozatok várják az érdeklődőket. Az esemény ünnepi tűzijátékkal zárul.

 

Kisiratos

Falunap

2019-ben immáron 18. alkalommal szervezték meg a Kisiratosi falunapokat. A rendezvény helyet ad könyvbemutatónak, festménykiállításnak, néptánccsoportok felvonulásának, koncerteknek, futballmérkőzésnek és utcabálnak. A rendezvény ünnepi tűzijátékkal zárul.

 

Kürtös

Városnap

A Kürtösi városnapok egy a közösség számára nagyon fontos rendezvény, ahol a település nagy része képviselteti magát. A rendezvény általában 2-3 napos szokott lenni, amelyen sportesemények, bábszínház, artisták és egyéb zenés és táncos mulatságok szokták a rendezvény alapját képezni.

 

Mácsa

Paradicsomfesztivál

A Paradicsomfesztivál 2019-ben immáron 11. alkalommal került mengrendezésre. Az esemény központjában a paradicsom és a hozzá köthető események állnak. A több napos rendezvényen hagyományszerűen részt vehetünk horgászversenyen, kerékpárversenyen, tradicionális élelmiszerek kiállításán vagy akár a változatos zenei előadásokon. A Paradicsomfesztivál ünnepi tűzijátékkal zárul.

 

Medgyesbodzás

Falunap

A Medgyesbodzási Falunap a közösség számára egy nagyon fontos esemény az évben. A rendezvényen az érdeklődőknek lehetőségük nyílik felnőtt és gyermeklabdarugó versenyen, lángos sütésen, ünnepi szentmisén, süteménysütő versenyen, sertés étel főzőversenyen, közlekedésismeret vetélkedőn, bűvész előadáson, koncerteken és utcabálon részt venniük.

 

Medgyesegyháza

Dinnyefesztivál

Medgyesegyháza rendezvény naptárában lassan két évtizede foglal el előkelő helyet a Dinnyefesztivál.

A háromnapos program most sem nélkülözheti a dinnye termesztésének helyi hagyományait, ami a múlt század első felére vezethető vissza helységünkben. Mivel napjainkban az ország dinnyetermésének 60%-át adja a település és környéke, a dinnye exportnak, pedig fele származik Dél- békésből, természetes, hogy ez a téma által olyan szakmai és kulturális kavalkádot kínálunk a közönségnek, melyen keresztül megőrizhetőek a mezőgazdaság meghatározó értékei az utókor számára, ugyanakkor az érdeklődők nívós szórakoztató programok keretében kapcsolódhatnak ki.

Az ünnepi felvonulás, a Dinnye Lovagi Torna, a játékos vetélkedők, Dinnyefigura készítő, Dinnyepakoló, Dinnyedobozoló, Dinnyeevő, Dinnyesaccoló és Zsonglőr versenyen való megmérettetés sem marad el, csakúgy, mint a folyamatos dinnyekóstolás.

Medgyesegyházi napok

A Medgyesegyházi városnapok egy minden évben megszervezett esemény, amelyen fúvószenekar előadás, félmaraton, főzőverseny, játszóház, táncfellépések, utcabál, sütemény verseny és egyéb programok várják a látogatókat.

 

Pusztaottlaka

Falunap

A Pusztaottlakai falunap az egyik, ha nem a legfontosabb esemény a helyi települési lakosság számára. A kilátogatóknak lehetőségük nyílt részt venni főzőversenyen, labdarugó bajnokságon, helyi termékek versengésén, moderntánc és sportág bemutatókon, illetve szekértoló versenyen. Egész nap ingyenesen rendelkezésre álltak a körhinták, hintók, állatsimogatási lehetőségek, urgálóvár, trambulin, íjászat, lovagoltatás, kézműves foglalkozás, arcfestés és egészségügyi szűrés.

 

 

Tótkomlós

Nemzetközi Fúvószenekari fesztivál és Tótkomlósi Napok

2019-ben megszervezésre került a 9. Nemzetközi Fúvószenekari fesztivál egybekötve a 19. Tótkomlósi Napokkal. Ezen az eseményen a látogatóknak lehetőségük nyílt: a fúvószenekari kiállításmegnyitót, gyermek és ifjúsági fúvószenekar előadásait, zenei együttes koncerteket, részt vehettek a szlovák gasztronómiai napon, palacsintasütésen, fúvószenekar zenés felvonulásán. A rendezvény ünnepi tűzijátékkal zárult.